Skip to content

FinnSec 2021 tuo yhteen turvallisuuden tekijät

Joona Vuorenpää
Finnsecurity ry:n toiminnanjohtaja ja Suomen Turvallisuuskustannus Oy:n toimitusjohtaja

FinnSec 2021 tuo yhteen turvallisuuden tekijät

Jos toimin turva-alalla, tai ammattiini kuuluu turvallisuuteen kytkeytyviä osaamisalueita, voisinko jättää väliin FinnSec-messut 6.–7. lokakuuta 2021? Yksinkertainen vastaus kysymykseen on: EN VOI, olinpa sitten normaali messukävijä tai potentiaalinen näytteilleasettaja.

Tulemme pitkän koronavaiheen jälkeen näkemään ja kokemaan ennennäkemättömän suuren ja monipuolisen turva-alan kohtaamis- ja risteämiskokonaisuuden Helsingin Messukeskuksessa.

FinnSec 2021 -messuilla luomme teeman mukaisesti huomisen turvallisuutta. Messut keskittyvät osakokonaisuuksiin, joista varmasti jokainen alan ammattilainen löytää omaan turvallisuustyöhönsä yhtymäkohtia. Niitä ovat ennakointi ja kasvu, urapolku ja opiskelijat, tulevaisuus sekä kyberturva ja jatkuvuus.

Pääsemme seuraamaan teemakohtaisia avauksia ja paneeleja, joissa asiantuntijoita voi haastaa haluaminsa argumentein. Pitkästä aikaa FinnSecin fokuksessa ovat myös alan työpaikat, työllistyminen, rekrytointi, opiskelijat ja opiskeleminen. Lukuisat yritykset ja yhteisöt ovat valmistautuneet esittelemään mahdollisuuksiaan tulevaisuuden työnantajina.

Digitalisaatio ja tekoäly ”tunkeutuvat” näinä aikoina ja jatkossa yhä kiinteämmin turvajärjestelmiin suunnittelu- ja toteutusvaiheessa.

Digitalisaatio ja tekoäly ”tunkeutuvat” näinä aikoina ja jatkossa yhä kiinteämmin turvajärjestelmiin suunnittelu- ja toteutusvaiheessa. Kuulemme FinnSec-messuilla, miten muun muassa ison rakennusbuumin aikana turvallisuus tulee parhaalla tavalla integroitua osaksi muuta kiinteistönhallintaa. Pian järjestelmät eivät keskustele yhdessä hankkeessa keskenään, vaan ovat kiinteä osa yhtä järjestelmää. Turva-alan osaamisvaatimukset vain kasvavat ja paine työllistää ihmisiä eri taustoilla ja eri opinahjoista.

Jokainen on se paras oman ja läheisensä sekä organisaationsa turvallisuuden vartija.

Vaikka pyrimme kaikki jatkossa yhä tiiviimmin ”turvallisuuden itsestäänselväistymiseen”, se ei voi tarkoittaa, että vain muutamilla ”osaajilla” homma on hanskassa. Jokainen on se paras oman ja läheisensä sekä organisaationsa turvallisuuden vartija. Parhaatkaan tekniset järjestelmät eivät korvaa meitä messukävijöitä ja näytteilleasettajia, alan ammattilaisia.

Tule mukaan luomaan huomisen turvallisuutta lokakuussa!

Messukeskuksessa Helsingissä samanaikaisesti 6.–7.10.2021 järjestettävät FinnSec 2021 ja Turvallisuus 2021 muodostavat tärkeimmän tapahtumakokonaisuuden yritysturvallisuudesta sekä palo- ja pelastustoimesta vastaaville. Messupäivinä paikalta löytyvät lisäksi FinnBuild goes Kiinteistö – verkostoitumisfoorumi alan toimijoille, Cyber Security Nordic -tapahtuma, Kiinteistö-messut sekä AVITA Audio Visual Expo.

 

Kirjoittaja: Joona Vuorenpää, Finnsecurity ry:n toiminnanjohtaja ja Suomen Turvallisuuskustannus Oy:n toimitusjohtaja